Četvrtak 19.02.2015.
13:32
Blic

I dalje misterija: Đacima iz Šajkaša uvode kamere

youtube.com/Goran Milanov
Nije isključena mogućnost da su deca “folirala” padanje u nesvest

Iako je najavljeno da će školski odbor škole roditeljima predstaviti detaljan izveštaj šta se dogodilo tog 11. februara, to se nije desilo. Roditelji nisu dobili nikakvo obaveštenje o celoj situaciji čak ni kada će nastava ponovo krenuti redovnim tokom.

Nastavnici su se sami sastali u prostorijama škole i pokušali da se dogovore da nastava ponovo počne, ali do dogovora se još nije došlo i ne zna se tačan dan kada će deca krenuti na časove, mada neki mediji navode da će se to desiti sutra.

- Poslaćemo preporuku pokrajinskom Sekretarijatu za prosvetu o nastavku škole u narednim danima, to je sada najvažnije. Narednih dana sa decom će raditi posebna psihološko-pedagoška služba. U školi mora postojati i video nadzor, koji će biti uveden da bi se bezbednosna situacija podigla i predupredila dalja moguća dešavanja – kaže Petar Viđikant, načelnik školske uprave za Novi Sad.

Na taj način školske vlasti nisu isključile mogućnost da su deca “folirala” padanje u nesvest.

Na školskom odboru razgovarano je i o urađenim zdravstvenim nalazima dece koji nisu dali nikakve odgovore, jer su svi bili negativni.

Mirjana Nikolić Mušicki, direktorka osnovne škole “Isidora Sekulić”, kaže da će ministarstva unutrašnjih poslova i prosvete nastaviti da analiziraju situaciju.

- Nadziraće i sam rad škole i nadzor nad zaposlenima da bi se uvidelo da li je i tu bilo propusta i da li smo mogli bolje da reagujemo – rekla je Mušicki.

2024 © - Vesti online