Četvrtak 19.02.2015.
11:45
021.rs

Otac Tijane Jurić organizuje besplatni kurs samoodbrane

facebook.com
Igor i Tijana Jurić

Otac pokojne Tijane Jurić, Igor kaže da je planirano da se kurs održi krajem marta, u trajanju od dva dana tokom vikenda.

- Kurs je usmeren ka deci oba pola, od 10 godina i naviše, ali i devojkama i ženama. Velika nam je čast što je baš gospodin Predrag Lazarević prihvatio naš poziv, jer njegovo iskustvo kao i brojna svetska priznanja govore u njegovo ime - navodi Igor Jurić.

Namera Tijaninog oca je da se sa polaznicima obradi edukacija o bezbednom kretanju ulicom i osnovna zapažanja tokom kretanja, prvi pokazatelji namere napada i sumnjivi kontakti sa nepoznatim licima, bezbedno konzumiranje pića na javnim mestima, kućama, rođendanima, žurkama i drugim mestima, tehnike goloruke samoodbrane od davljenja i hvatova, tehnike goloruke samoodbrane od pokušaja silovanja, tehnike samoodbrane yawarom (kubotanom), kao i samoodbrana od zarobljavanja nožem u kriznim situacijama, od direktnog udarca rukom i od uboda i sečenja nožem.

Teme koje će takođe biti obrađene sa polaznicama su način upotrebe spreja i drugih priručnih sredstava za samoodbranu, na koje načine lakše uočiti prikriveno lice u mračnim prostorima, kako se odbraniti od zarobljavanja pištoljem i mnoge drugi pojedinosti samoodbrane.

Svi zainteresovani mogu se dalje informisati i prijaviti na broj telefona 063/326-708 ili na Fejsbuk stranici "Pomozite da se nađe Tijana Jurić", a tačni datumi održavanja radionica biće uskoro poznati.

Tijana Jurić nestala je u Bajmoku 20 minuta posle ponoći 26. jula, a njeno beživotno telo je pronađeno 6. avgusta na putu između Bajmoka i Sombora, na napuštenoj lokaciji kod mesta Aleksa Šantić. Za ubistvo je optužen je Dragan Đurić, uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je krivicu i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao njeno telo. Protiv njega je krajem januara podneta optužnica u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

2024 © - Vesti online