Četvrtak 19.02.2015.
11:37
Blic

Predsednik objavio dva naučna rada!

Beta/AP
Kao primer iz prakse naveo sebe: Proganjan, a ipak predsednik

Pored Nikolića i Stojmirovića, na radovima je potpisana i Aleksandra Stojković, profesorka Beogradske poslovne škole.

Nikolićevi radovi, pisani narodskim jezikom, imaju jedan četiri a drugi sedam strana, i ukupno dve fusnote. Predsednik je u svojim istraživanjima koristio isključivo izvore na našem jeziku. Prvo delo, "Politički marketing-negativna kampanja", objavljeno je u januaru 2014. godine a drugo, "Posledice neadekvatnog menadžmenta kod političkih partija" u aprilu iste godine.

Ljubiša Stojmirović je za "Blic" rekao da mu je bilo zadovoljstvo da sarađuje sa predsednikom, i da su radovi pisani mnogo pre nego što je Nikolić postao prvi čovek države, ali ih je časopis kasnije objavio. Međutim, interesantno je da Nikolić u svojim radovima navodi upravo samog sebe kao primer žrtve negativne kampanje, kao i to da je uprkos takvoj kampanji on izabran za predsednika na izborima 2012. godine.

Takođe, čudno je i što su ovi radovi iz sfere politike objavljeni u listu koji se bavi ekonomijom, ali Dragoljub Simonović, glavni urednik lista "Ekonomika" ističe da je taj časopis uvek otvoren i za druge važne društveno političke teme, te da su predsednikovi radovi ispunili sve standarde.

Simonović dalje objašnjava da je objavljivanje naučnih radova jedan od preduslova i stepenik ka upisivanju na doktorske studije. S tim u vezi i Vojislav Šešelj je pre mesec dana na svom Tviter nalogu objavio da ima saznanja kako predsednik planira da doktorira.

2024 © - Vesti online