Sreda 18.02.2015.
20:36 >> 01:20h
Vestionline

LŠ: Ronaldo utišao Gelzenkirhen, "zmajevi" kući pevajući

Fonet/AP
Kristijano Ronaldo lako je izlazio na kraj sa Markom Hogerom

Najbolji fudbaler današnjice dočekan je zvižducima u Gelzenkirehnu, ali je domaćim navijačima odgovorio na svoj način - sjajnom igrom i golom u 26. minutu posle odličnog centaršuta Karvahala. Bio je to 71. pogodak Ronalda čime se na večnoj listi strelaca u najjačem klupskom takmičenju izjednačio sa Raulom (Mesi beži tri gola). .

OVDE pogledajte foto galeriju sa meča u Gelzenkirhenu

Pre tog gola, nemački tim je bio bolji, ali posle pogotka Portugalca, na terenu je postojao samo jedan tim - Real.

Rutinskom igrom, četa Karla Anćelotija otaljala je posao, a lepim golom Marsela u finišu susreta, posle dobrog prodora Ronalda, Real je gotovo sigurno obezbedio plasman među osam najboljih klubova Evrope. Jedina šansa za Šalke propustio je mladi Plate, koji je u 74. minutu pogodio prečku gola Ikera Kasiljasa.

U drugom meču u Bazelu, Porto je odigrao odličnih 1:1 sa švajcarskim šampionom. Domaćin je veoma brzo poveo preko Gonzalesa u 11. minutu, koji je iskoristio odličnu asistenciju Fraja. Međutim, u nastavku susreta razigrali su se "zmajevi". Kazimiro je na startu drugog poluvremana zatresao mrežu domaćina, ali je zbog ofsajda gol poništen. Ali, u finišu, Danilo je iz penala doneo odličan rezultat portugalskom vicešampionu pred revanš na svom terenu.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Utakmice su zavšene. Real je pobedio Šalke u gostima 2:0, dok su Bazel i Porto igrali 1:1.

79. minut - GOOOL - Real vodi 2:0. Fenomenalan pogodak Marsela. Odličan prodor Ronalda, a Brazilac sa ivise šesnaesterca rezantnim udarcem skida paučinu sa gola domaćina.

78. minut - GOOOL - Porto je izjednačio u Bazelu. Strelac je Danilo iz penala.

74. minut - Velika šansa za Šalke. Mladi rezervista Plate, koji je zamenio povređenog Huntelara, zatreao je prečku gol Reala. Najbolja prilika na meču. Publika se probudila, domaćin napada.
72. minut - Dobra šansa za Real posle lepe akcije Bejla i Iska, ali španski reprezentativac nije bio precizan.
68. minut - Real i Bazel i dalje imaju minimalnu prednost. Porto napada, Šalke bezopasan.
55. minut - Šalke pokušava da ugrozi gol Reala, ali domaćin je bezopasan u završnici.
48. minut - Poništen je gol Porta. Kazemiro je bio u ofsajdu. Bazel i dalje vodi 1:0.
46. minut - Počela su druga poluvremena na oba meča Lige šampiona.
45+2. minut - Završena su poluvremena u Bazelu i Gelzenkirehnu. Minimalna prednost za Bazel i Real. Strelci Ronaldo za Madriđane i Gonzales za švajcarskog šampiona.
40. minut - Posle primljenog gola, Porto je bolji, napada, ali odbrana Bazela i dalje odoleva.
35. minut - Real silan. Ronaldo je sjajno izveo slobodan udarac, ali je golman domaćina Velenrojter intervesnisao i spasao svoj tim. Ostaje 1:0 za Madriđane.
31. minut - Benzema je imao priliku za 2:0, ali je loše šutirao iz izgledne prilike. Huntelar traži izmenu. Šalke u nastavku susreta bez prve zvezde tima.

26. minut - GOOOL - Kristijano Ronaldo postiže pogodak, vodi Real. Sjajan pas Karvahala ka Portugalcu, koji umirujue domaće navijače. Bio je ovo 71. gol Ronalda u dresu kraljevskog kluba čime je izjednačio rekord Raula. Mesi je prvi sa 74 pogotka.

24. minut - Prvi šut ka golu Šalkea, uputio je Ronaldo, ali neprevizno. S druge šstrane, šansu je imao Huntelar, ali je Kasiljas bio na pravom mestu. Ostaje bez golova u Gelzenkirhenu.
20. minut - Šalke bolji u Gelzenkirhenu. Aogo je imao šansu, ali je šutirao iznad gola. Madriđani, zasad, bezopasni. Kad god Ronaldo dobije loptu, slede salve zvižduka navijača domaće ekipe.
12. minut - U Gelzenkirhenu nema uzbuđenja. Šalke napada, ali jalovo. Real pasivan na startu meča.

11. minut - GOOOL - Vodi Bazel, strelac je Derlis Gonzales. Sjajna asistencija Fabijana Fraja.

1. minut - Počele su obe utakmice.
2024 © - Vesti online