Sreda 18.02.2015.
12:51
Srna

Porošenko otputovao na front: Izvršili smo svoju dužnost u odbrani Debaljceva

Beta/AP/S. C.
Ukrajinski predsednik otputovao u zonu vojnih sukoba: Petro Porošenko

- Jutros je pokrenuto planirano povlačenje trupa. Vojska se povlači sa naoružanjem. Krenuo sam na front i vratiću se do večeri da bih prisustvovao sastanku Ukrajinskog saveta bezbednosti, koji je planiran za večeras - rekao je Porošenko novinarima na aerodromu "Borsipol", preneo je TASS.

Porošenko je rekao da su ukrajinske snage izvršile svoju dužnost u odbrani Debaljceva.

On je dodao da se 80 odsto snaga povuklo iz tog grada na istoku Ukrajine sa svojim naoružanjem i da se očekuje izlazak još dve kolone, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Porošenko je opovrgao tvrdnje prorusa da su Ukrajinci opkoljeni, navodeći da vojnici napuštaju Debaljcev sa svojim naoružanjem i municijom.

- Debaljcevo je pod našom kontrolom, on nikad nije bio opkoljen. Naši vojnici i formacije napustile su ga organizovano i po planu - rekao je Porošenko na kijevskom aerodromu, prenela je lokalna televizija.

Ukrajinski predsednik je krenuo u istočnu Ukrajinu da se "rukuje" sa vojnicima koji su se povukli iz Debaljceva, prenosi AP.

Zamenik komandanta milicije u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici Eduard Basurin rekao je televiziji "Rusija 24" da je u Debaljcevu opkoljeno još oko 3.000 ukrajinskih vojnika.

2024 © - Vesti online