Sreda 18.02.2015.
09:00
D. N. P. - Vesti

Poštujte institucije Srbije, platite dug!

A. Čukić
Kosovska Mtrovica

Uz račun za poslednji mesec, Elektrodistribucija dužnike upozorava da će, ako u narednih 15 dana ne izmire dugovanja, biti isključeni sa mreže. Na upozorenju je posebno naglašena poruka "Pokažimo da poštujemo institucije Republike Srbije na ovim prostorima, izvršavajući svoje obaveze".

- Ne radim godinama i nemam novca da platim dug koji je za tri godine narastao na 120.000 dinara. Možda će nas sada, dok se spremaju da i elektroenergetski sistem predaju Prištini, zaista ostaviti u mraku - kaže jedan od dužnika iz Kosovske Mitrovice. On primećuje da preduzeća, policiju, pravosuđe, opštinsku vlast već kontroliše Vlada Kosova i da ne zna šta znači upozorenje "Poštujmo institucije države Srbije".

- Nema ovde više Srbije, osim kad treba nešto da platimo - kaže drugi Mitrovčanin i poručuje Elektrodistribuciji da, kad se već poziva na institucije Srbije pogleda i zakone Srbije po kojima dug za struju zastareva za godinu dana. Čak i ako bi se primenio kosovski pravosudni sistem, na koji se upravo prelazi, dug bi takođe već bio otpisan, jer je zastareo.

Od 1999. godine struju je malo ko plaćao, jedno vreme nisu plaćali ni telefone. Dešavalo se da ljudi otvore pekaru na struju i godinama troše hiljadu kilovata koje nikome ne plaćaju.

2024 © - Vesti online