Utorak 17.02.2015.
16:45
Srna

SAD: Prevrnuo se voz cisterna, ceo grad evakuisan zbog požara

Reuters/M. C.
Stravična nesreća: Jedna cisterna izletela sa šina 14 se zapalilo

Guverner američke države Zapadna Virdžinija Erl Rej Tomblin proglasio je vanredno stanje u okruzima Kanavha i Fajet da bi se omogućilo službama pomoći da stignu do pogođenih oblasti.

Evakuisan je grad Paueltaun posle nesreće i zatvorena su dva pogona za preradu vode kojim je pretilo zagađenje od nafte iscurele u reku Kanavaha. Nesreća se dogodila juče popodne po lokalnom vremenu, noćas po centralnoevropskom vremenu.

Kancelarija guvernera Tomblina saopštila je da je voz koji prevozi cisterne s naftom krenuo iz Severne Dakote i išao za Jorktaun u državi Virdžiniji. Voz ima 109 vagona od kojih samo dva nisu vagoni cisterne.

Kako javljaju mediji požar i dalje gori više od deset sati posle nesreće koja se dogodila juče oko 13.20 po lokalnom vremenu (22.20 u ponedeljak po centralnoevropskom vremenu).

Nesreća se dogodila na ravnom delu pruge oko 50 kilometara jugoistočno od grada Čarlstona. Izveštači sa lica mesta javljaju da je bar jedna cisterna upala u reku, a da se između 14 i 17 cisterni zapalilo.

Zvaničnici su javli da su otvorena mesta za prihvat pogođenih meštana, a železnička kompanija CSX rezervisala je hotelske sobe i otvrila centre za kontakt.

2024 © - Vesti online