Sreda 04.11.2009.
13:09
Vestionline, Sportservis

Lukić zahvalio Novom Pazaru

"U ime Crvene zvezde i svoje ime želim da vam se zahvalim na saradnji koju smo imali prilikom organizacije utakmice osmine finala Lav Kupa Srbije. Hvala na gostoprimstvu i domaćinskom odnosu, koji je uprkos takmičarskoj želji oba naša kluba bio iznad dešavanja na terenu. Vaš klub i Novi Pazar su na ovaj način pokazali da mogu biti ravnopravan učesnik u najjačem fudbalskom takmičenju Srbije, u organizacionom i fudbalskom smislu. Koristim ovu priliku da vas obavestim da je Crvena zvezda donela odluku da ponovo gostuje u Novom Pazaru kako bismo odigrali prijateljsku utakmicu. Naša želja je da prihod sa ove utakmice bude prosleđen u humanitarne svrhe, a korisnika kao i vreme i mesto odigravanja utakmice odredićemo zajedno sa opštinom Novi Pazar u narednom periodu", navodi se u pismu Lukića, koji je uputio FK Novi Pazar.

Crvena zvezda je pobedila Novi Pazar 1:0 i obezbedila plasman u četvrtfinale nacionalnog kupa. Lukić se zbog nošenja "sporne dukserice" na pomenutom meču nalazi na meti državnog tužioca. Predsednik Crvena zvezda mogao bi doživotno da bude suspendovan, izjavio je zamenik republičkog javnog tužioca Jovan Krstić.

"Zatražili smo da se protiv Lukića, kao odgovornog lica u FK Crvena zvezda, pokrene prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", rekao je Krstić.

Bivši sudija Vrhovnog suda, dr.Zoran Ivošević smatra da bi podizanje tužbe protiv Vladana Lukića predstavljalo presedan. 

"Ako je javni tužilac zaista podneo tužbu protiv predsednika Zvezde Vladana Lukića zbog stihova koji ne postoje na duksu, onda je to izuzetak kakav se nikad nije dogodio. Zato mi se čini da je tom prilikom prenaglio" izjavio je za „Blic“ Ivošević.

"Da rezimiram: po sadašnjim saznanjima ne vidim prostora za Lukićevu odgovornost", kaže Ivošević.

Lukić poklanja dres grupi Simpl majnds

Vladan Lukić pokloniće dres frontmenu škotske grupe "Simpl majnds" Džimu Keru, koji je nedavno izjavio da mu je bivši šampion sveta prva asocijacija na Beograd.

Ker, inače vatreni navijač Seltika iz Glazgova, i ostali članovi grupe pozvani su da, tokom boravka u Beogradu povodom koncerta 11. novembra u "Beogradskoj areni", posete stadion Crvene zvezde.

2024 © - Vesti online