Utorak 17.02.2015.
09:26
mondo.rs, Vestionline

Srećan vam današnji ukusni Dan

kitchengoddess.co.uk
Ma ko bi im odoleo?!

Njeno veličanstvo palačinka zaslužuje da ispričamo njen istorijat...

Prvu palačinku je napravio kuvar pape Gelacija Prvog, koji je 492. godine umesio vodu, jaja i brašno, da nahrani mnogobrojne hodočasnike. Novo jelo je nazvao placenta ili u slobodnom prevodu - ploča.

Znate kakve je voleo Napoleon? One koje se opiru sili Zemljine teže! Navodno, on je uoči svake bitke pekao palačinke, uz nadu da mu nijedna neće pasti jer bi to bio loš znak.

Pogađate kada je promašio tiganj? Da, pre nego što je rešio da osvoji Moskvu.

Ne znamo sa čime ih je slavni osvajač jeo i zato ne možemo da vam ponudimo baš taj recept, ali evo jednog zanimljivog - rešenje kad nemate kiselu vodu, a želite da budu vazdušaste:

Palačinke sa pivom

Umutite tri jaja, 200 grama brašna i piva po potrebi, količinu koja će napraviti glatko testo koje lagano curi sa kašike. Dodajte soli na vrh noža, a umutite tako da nema grudvica. Pecite na teflonskom tiganju, a trebalo bi da dobijete između 10 i 15 palačinki, zavisi od toga koliko debele ih budete pravili.

Što se fila tiče, budite kreativni, a nama su najdraže one sa izgnječenim feta sirom i malo origana, ali se ne bunimo ni kada nam naseckaju nešto od suvog mesa.

2024 © - Vesti online