Ponedeljak 16.02.2015.
21:56
Srna

EU: Pričaćemo sa Grčkom kada zatraži zajam

Beta/AP/P. G.
Grčka jasno rekla da novog zajma neće biti

Dombrovskis je posle sastanka Evrogrupe rekao da je sada na Atini da donese odluku i zatraži produženje zajma, što je Grčka do sada u više navrata ponovila da neće učiniti. Na pitanje novinara kada će se Evrogrupa ponovo sastati, on je rekao da to zavisi od odluke grčkih vlasti.

- Jasno je odlučeno da ako i kada dođe do zahteva za produženjem zajma, ako se Atina obaveže da će se pridržavati programa, onda će predsedavajući Evrogrupe najaviti naredni sastanak - rekao je Dombrovskis.

Austrijski ministar finansija Hans Jerg Šeling rekao je da su "svi razočarani" neuspehom sastanka Evrogrupe u Briselu. Zvaninici EU rekli su da nije postignut sporazum o načinu rešavanja finansijskih problema Grčke i nije određen datum novih pregovora.

Ministar finansija Malte Edvard Skikluna rekao je da, ako Grčka ne zatraži produženje zajma, suočiće se sa "katastrofom".

- To će biti katastrofa. Grčka mora da se prilagodi, da uvidi ozbiljnost situacije i od toga sve zavisi jer vreme ističe - rekao je Skikluna posle sastanka u Briselu. /kraj/dd

2024 © - Vesti online