Ponedeljak 16.02.2015.
18:32
Vestionline

"Mom kumu Tomi rekli da je lep i pametan. A on poverovao..."

A. Čukić
Njegov kum Nikolić počeo je da veruje u čudne stvari: Vojislav Šešelj

Obraćajući se novinarima i pristalicama Srpske radikalne stranke, Šešelj je do detalja opisao razvoj ili posrnuće, zavisi koju stranu medalje više volite, svojih nekadašnjih najbližih saradnika Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Maje Gojković.

Šešelj za predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, kaže da je bio čestit, pošten i skroman čovek, i veruje da je Nikolić i dalje takav. Ali, obasut pažnjom dok mu vođa trune u Hagu, Nikolić počinje da veruje da je zaista lep i pametan, kao što su mu govorili. Onda je u igru ušla pohlepa i Nikolić se odmetnuo, tvrdi Šešelj.

Sa Vučićem su stvari malo drugačije išle, kaže lider radikala. Kako je objasnio, Vučić je uvek smatrao da je bolji i superiorniji od stranačkih kolega, zbog čega je bio spreman da gazi preko "političkih leševa" kako bi se sve više približio lideru. Prema Šešeljevim rečima, iskvarili su ga stranci.

A Maja Gojković je posebna priča. Šešelj kaže da se Maja prva odmetnula od radikala, kada je javno, pred kamerama, rešila da zaokruži Borisa Tadića umesto Tomislava Nikolića na glasačkom listiću na predsedničkim izborima. Lider radikala je otkrio da sadašnja predsednica parlamenta nije mogla da proguta to što je ona diplomirani pravnik i advokat, a Nikolić samo građevinski tehničar.

Nikolićeva umišljenost, Vučićevi kontakti sa strancima i Majina ambicija bili su prvi koraci u deobi Srpske radikalne stranke. Šta se dalje dešavalo poslušajte u videu i detljnoj analizi koju je Šešelj izveo.

2024 © - Vesti online