Ponedeljak 16.02.2015.
18:36
Srna

Princ Aleksandar dobio ključeve grada Majamija

M.Purić
Prinčevski par: Prestolonaslednik Aleksandar Drugi i princeza Katarina Karađorđević

Pric Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su u nedelju uveče humanitarnoj večeri za pomoć deci sa posebnim potrebama i žrtvama poplava u Srbiji, koju je organizovala princezina humanitarna organizacija Lajflajn Njujork - saopšteno je iz kancelarije Karađorđevića.
 

Izrazivši zahvalnost za čast koju mu je gradonačelnik Majamija ukazao simboličnim uručenjem ključeva grada, princ Aleksandar je zahvalio upravi grada Majamija za gostoprimstvo i pomoć  koju pružaju u naporima kraljevske porodice da pomognu svojoj zemlji Srbiji.

- Čovek je bogat onoliko koliko prijatelja ima. Prijatelji moje porodice su prijatelji i moje otadžbine. Zbog toga je Srbija bogata zemlja. Hvala vam za svu podršku i pomoć koju pružate mojoj zemlji i mom narodu - rekao je princ Aleksandar.

Princeza Katarina je zahvalila prisutnima jer godinama unazad podržavaju njene humanitarne aktivnosti i pomažu svoje sunarodnike u otadžbini.

- Srbija je zemlja koja je bogata dobrim ljudima, bogata prirodnim lepotama, bogata prijateljstvima širom sveta, ali zemlja koja se kroz istoriju susretala sa velikim brojem problema. Sa posledicama tih problema naš narod se suočava i danas - rekla je ona.

Ona je napomenula da su prošlogodišnje katastrofalne poplave dodatno otežale već dovoljno tešku situaciju u Srbiji.

- Puno vam hvala što ne zaboravljate svoju zemlju i svoj narod čak i kada ste miljama daleko od njih. Neka tako bude i u budućnosti - istakla je princeza Katarina.

2024 © - Vesti online