Ponedeljak 16.02.2015.
17:43
Beta

Karneval u Riju prekinuo sušu i doneo kišu

Zvezda svetskog tenisa Rafael Nadal, koji boravi u Riu zbog šampionata Rio Open, učestvovao je na uvodnoj paradi karnevala, zaodenut u plastičnu kabanicu.

Progonjen štampom, španski teniser je izdržao na paradi samo 20 minuta, i za to vreme je pokušavao da igra sambu i pozirao je za selfije zajedno sa bivšim teniserom Gustavom "Gugom" Kuertenom.

Sambadromom su paradirali polaznici šest škola sambe, a u ponedeljak veče će to učiniti još šest takvih škola. Svih 12 će se nadmeću za titulu najbolje.

Petodnevni karneval će, kako ocenjuje Asošiejted pres, dobro doći Brazilcima da odmore glavu od lavine negativnih vesti u vezi sa svojom zemljom, među kojima su ekonomska kriza, velika korupcionaška afera sa državnom naftnom kompanijom Petrobras i najgora suša u poslednjih 80 godina. Karneval je u manjim gradovima čak otkazan zbog suše.

Zbog svega toga, kiša na otvaranju karnevala je čak bila pozdravljena i nije pokolebala učesnike. Karneval će pratiti oko 450 zabava na kojima će se obilno točiti alkohol.

2024 © - Vesti online