Ponedeljak 16.02.2015.
15:43
Srna

Most u Leposaviću nazvan po ubijenom dečaku

A. Čukić
Pronaći odgovorne za zločin i selu Livadice kod Podujeva: Aleksandar Vulin

Vulin je uputio otvoren poziv međunarodnim subjektima da ponovo pokrenu istragu o zločinu u selu Livadice kod Podujeva kako bi odgovorni bili izvedeni pred lice pravde.
 

- Moramo da se setimo nečega što se desilo pre 14 godina baš na današnji dan, zato ćemo danas ovom mostu dati ime po mučeniku. Zauvek dok je ovog mosta pamtićemo ime Danila Cokića, pamtićemo ime dvogodišnjeg dečaka ubijenog u mestu Livadice pre 14 godina u autobusu Niš ekspresa - rekao je Vulin.

Vulin je podsetio da je Danilo Cokić stradao u naručju majke koja je bila u osmom mesecu trudnoće.

- Tada su ubili nju, njega i još 11 ljudi, a povređeno je 43 ljudi. Za to delo niko nije odgovarao - rekao je Vulin.

On je istakao da upravo sa "Mosta Danila Cokića" traži da se otvori ponovo istraga o zločinu u Livadicama kako bi se "bar duša Danila Cokića dvogodišnjeg anđela smirila".

- Sa ovog mosta na Sretenje srele su se obale pa neka se sretnu i istine, neka se već jednom sretne istina i pravda za Srbe, pravda i istina za pobijene, neka se već jednom na Sretenje sretnu - rekao je Vulin apelujući na međuanrodnu zajednicu da ponovo pokrene istragu o zločinu u Livadicama kod Podujeva.

Vulinu će danas na svečanosti povodom Dana državnosti Republike Srbije biti uručeno priznanje počasnog građanina Leposavića.

2024 © - Vesti online