Ponedeljak 16.02.2015.
08:20
Daily Mail

Ruska agencija nudi turističke ture kroz razorenu Ukrajinu

Beta/AP/S. V.
Ruska agencija nudi jedno od najbizarnijih turističkih putovanja

Žestoka i kravava borba između proruskih separatista i ukrajinskih snaga i dalje traje, pa je agencija rešila da iz toga izvuče korist.

“Megalopolis kurort”, koji je ugled stekao kao organizacija koja nudi boravak u banjama, sada nudi izlete u samoproglašene republike Donjeck i Lugansk, uporišta proruskih snaga i poprišta najžešćih sukoba u Ukrajini.

Kako saopštava “Izvestija”, list lojalan Kremlju, četvorodnevna tura u ratom razorena područja košta između 2.000 i 3.000 dolara, a telohranitelje će na raspolaganje staviti preduzeće za obezbeđenje. Tenkovi će prevoziti po 5-7 putnika.

Desetoro članova agencije već su se prijavili za putovanje, koje će, prema rečima suvlasnika agencije Antatoilja Aronova, obaviti “na sopstveni rizik”.

- Prisutni su smrt, krv i patnja i uopšte nisam očekivao takav predlog, pogotovu od naših kolega iz Moskve - izjavio je Stanislav Vinokurov, ministar sporta i turizma samoproglašene Luganske Narodne Republike.

- Razumem i podržavam komercijalne inicijative u turizmu, ali zarađivati na mukama drugih ljudi?! To ne podržavam - dodao je on.

2024 © - Vesti online