Nedelja 15.02.2015.
21:13
blic.rs

Projektili iz "Zastave" završili ljudima pred kućama

Fonet/Vojska Srbije
Isprobavaju granate ljudima tik uz kuće (Foto: Ilustracija)

Kako je saopštila uprava za vanredne situacije MUP, pronađno je "pet projektila kalibra 30 milimetara za podcevni bacač granata". Svi projektili su preuzeti i odneti u kamenolom sela Gornje Komarice, gde će prema propisima biti uništeni.

Radomir Šapić je u svom voćnajku pronašao četiri projektila u roku od dva dana.

- Javio sam policiji i odmah sve obeležio - rekao je Šapić i dodao da je i njegov komšija pronašao još jedan.

- Plašim se zbog dece, jer može da neko to pronađe, uzme u ruke i da se dogodi nevolja. Mi smo ugroženo naselje, jer smo od strelišta udaljeni tek stotinak metara. Mi smo opasna zona - rekao je Radomir Šapić.

Meštanin Milutin Vasić, pronašao je jedan projektil na samo nekoliko metara od kuće u kojoj živi.

- Strelište fabrike "Zastava oružje" nalazi se na svega sto metara od moje kuće i pretpostavljam da su eksplozivni projektili odatle doleteli. Nije isključeno da ima još projektila koji su se zarili u zemlju - Vasić.

Predsednik Mesne zajednice Ilina voda, Slađan Rakić podsetio je da stanovnici tog naselja već desetak godina imaju problema sa projektilima koji stižu sa strelišta i podseća da je pre dve godine jednom komšiji cela kuća bila izrešetana.

- Danas smo našli nove projektile koji predstavljaju realnu opasnost po život ljudi i njihove dece u ovom naselju - rekao je Rakić.

U ovom kragujevačkom prigradskom naselju nalazi se strelište koje koristi fabrika namenske proizvodnje "Zastava oružje" za testiranje svojih proizvoda.

2024 © - Vesti online