Ponedeljak 16.02.2015.
09:49
B. S. - Vesti

Slučaj Džomić: Tajna policija jača od suda

Srna
Velibor Džomić

Za ministra policije Raška Konjevića, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, nije merodavan sud, već mišljenje Agencije za nacionalnu bezbednost.

Odluke ove Agencije su, ako je suditi po ovom slučaju, kao i po njenom odnosu prema drugim sveštenicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i dalje neprikosnovene i iznad svakog suda, ili je u pitanju goli inat ministra Konjevića koji se kao pijan plota drži te polurečenice negativnog mišljenja Agencije i po cenu kršenja zakona hoće da istera svoje i ne dopusti da se Džomić vrati u Crnu Goru.

Protojerej Džomić, pak, iz "egzila" u Bosni i Hercegovini poručuje da odluku Upravnog suda ne smatra nikakvom svojom "pobedom", već potpuno logičnim i na zakonu zasnovanom stavu nadležne pravosudne instance.

On će, kako je rekao, i dalje poštovati zakone i pravosudni sistem Crne Gore, baš kao što je ispoštovao rešenje MUP-a Crne Gore i napustio crnogorsku teritoriju.

- Ne likujem i ne smatram da sam pobedio državu, kako neki pričaju. Ja nisam ni tužio državu, već samo u skladu sa zakonom osporavao jedan nezakoniti pravni akt kojim su mi prekršena i uskraćena prava - kazao je paroh podgorički.

Džomićev branilac, advokat Zoran Piperović, uveren je da će ministar policije na kraju ipak ispoštovati zakon i stav Upravnog suda.

- Ako neko zaista misli da Upravni sud pomaže "državnom neprijatelju", onda nam stvarno nema spasa - zaključio je Piperović.

2024 © - Vesti online