Ponedeljak 16.02.2015.
06:40
D. N. P.

Funkcioner BNV isprebijao komšiju

Fonet/A. K.
Nije reagovao: Sulejman Ugljanin

Prema informacijama iz policije, Ahmedin Škrijelj je upao u stan porodice Seada Hajdarovića, koga je pesnicama i tupim predmetom tukao u predelu glave, polomivši mu nos i nanevši mu druge teške telesne povrede.

Napad se dogodio pred Hajdarevićevom suprugom i decom koja su doživela stres.

Prethodno je Seada Hajdarovića, nakon što su se sporečkali oko parkinga ispred zgrade, napao i tukao i Ahmedinov brat Fahrudin Škrijelj.

Ono što ovom nemilom događaju daje posebnu dimenziju je činjenica da je nasilnik lice koje obavlja odgovornu funkciju u najvišem predstavničkom telu Bošnjaka - Bošnjačkom nacionalnom veću - ističe se u saopštenju Liste za Bošnjake, Sandžak i muftiju, koja je u BNV-u opozicija.

Očekivali smo da će predsedništvo BNV-a na čelu sa predsednikom Sulejmanom Ugljaninom odmah reagovati, izviniti se porodici Hajdarović, Bošnjacima i svim građanima Novog Pazara i, zbog velike štete koju je naneo ugledu BNV-a, pokrenuti proceduru za smenu Ahmedina Škrijelja. Pošto se to nije dogodilo, tražimo od Ugljanina da pod hitno zakaže sednicu BNV-a na kojoj će Škrijelj biti smenjen, u protivnom tražićemo da Sulejman Ugljanin podnese ostavku.

2024 © - Vesti online