Ponedeljak 16.02.2015.
06:30
mondo.rs

Samsung okreće leđa Guglu

Beta/AP/M. J. S.
Samsung odgovorio Guglu okretanjem ka Majkrosoftu

Gugle je odavno Samsungu poručio da malo "oladi" sa ubacivanjem Galaksi aplikacija u svoje Android telefone, koje su direktna konkurencija gmailu, drive-u, hangouts-u i drugim Gugl aplikacijama. Zato je Samsung, recimo, najavio gašenje chat-on aplikacije, makar na većini tržišta, a najavio je i smanjivanje svojih aplikacija, jer je Gugl počeo ozbiljno da "frkće".

Ipak, izgleda da će Galaxy S6 biti telefon koji će doneti prekretnicu u odnosu Gugla i Samsunga. To očigledno neće biti Tizen, koji se nalazi u Samsung pametnim satovima i telefonima, nego će biti Majkrosoft aplikacije u Galaxy Android uređajima!

Samsung će tako imati OneDrive, OneNote, pun Officepaket, skajp i druge Majkrosoft aplikacije koje će se nalaziti u uređaju prilikom kupovine. Samim tim će Samsung smanjiti broj svojih aplikacija, olakšaće TouchWiz dodatak za Android, a korisnicima će ponuditi alternativu za Gugl servise, dok će Samsungove aplikacije i dalje biti na raspolaganju, ali samo kao naknadna instalacija, kroz Samsung Apps prodavnicu.

Do nedavno su Samsung i Majkrosoft imali neraščišćenih računa po pitanju plaćanja nadoknadi za korišćenje patenata (Samsung je dugovao pozamašnu svotu Miajkrosoftu), ali kao što vidite, situacija je više nego ispeglana.

2024 © - Vesti online