Nedelja 15.02.2015.
12:36
Beta

Vučić: Došao sam u Zagreb da gradim mostove

Twitter/Aleksandar Vučić
Vladika Porfirije i Aleksandar Vučić

- Država Srbija i Vlada će dati sve od sebe da u našim odnosima, s našim komšijam Hrvatima, vladaju mir, dobri odnosi, više poštovanja - rekao je Vučić u obraćanju pravoslavnim vernicima u crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, gde je prisustvovao liturgiji.

On je istakao da je došao u Zagreb da, ukoliko može, utiče na pravljenje mostova.

Dok je premijer Srbije preko zagrebačkog Cvetnog trga prilazio Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg oglasila su se crkvena zvona. Vučića su ispred crkve dočekala deca iz Čipuljića, a hram je tokom liturgije bio pun zagrebačkih Srba.

Nakon liturgije, koju je služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, premijer Srbije se sastao sa predstavnicima srpske zajednice.

Mitropolit Porfirije rekao je da se raduje da je premijer Srbije odlučio da dođe na inauguraciju, ali i zbog toga što je prisustvovao liturgiji.

- Osim što će njegova poseta uticati na odnose Srbije i Hrvatske, uticaće na popravljanje stausa našeg naroda u Hrvatskoj - rekao je mitropolit Porfirije za "Blic".

Vučić je ranije, po dolasku u Zagreb, položio vienac na spomenik Nikoli Tesli u centru hrvatska prestonice, gde ga je dočekao predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac.

2024 © - Vesti online