Nedelja 15.02.2015.
08:27 >> 13:23h
Beta

U Srbiji se obeležava Dan državnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, povodom Dana državnosti, položio venac na spomenik Neznanog junaka na Avali.

Nakon polaganja venca, Nikolić se upisao u spomen knjigu.

- Kada bi svako od nas, i svoju i tuđu decu vaspitavao u skladu sa vašim amanetom, otvorili bismo Srbiju na ponos svojih predaka. Naprednu Srbiju čiji bi se svaki građanin gradio i branio - upisao je Nikolić.

Ceremonija polaganja venca, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, održana je uz Počasnu jedinicu i orkestar Garde Vojske Srbije..

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Dan državnosti Srbije prilika da nagrađujući odvažne i uspešne u ime građana podstakne na menjanje svesti i merili o vrednosnom sistemu, kao i da istaknu predanost, posvećenost i rad kao uzvišene vrline.

Na ceremoniji u Predsedništvu Srbije u Beogradu na kojoj su dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti, Nikolić je rekao da je to prilika da se svima uputi poruka da će uspeh biti vrednovan i primećen.

- Neću da štedim ni na pohvali ni na odličjima onima koji iz godine u godinu ne štede sebe, radujem se da ih bude sve više, jer njihov broj nije devalvacija priznanja, već poruka da smo kao društvo u zajednici naroda sve uspešniji - kazao je Nikolić.

Povodom Dana državnosti predsednik je potpisao 90 ukaza o odlikovanju ličnosti i institucija.

Tokom Dana državnosti, za posetioce će biti otvoreni Istorijski muzej Srbije, Konak kneza Miloša, Narodni muzej, Galerija fresaka i Muzej Vuka i Dositeja.

2024 © - Vesti online