Subota 14.02.2015.
19:54 >> 22:14h
Srna

Lider prorusa potpisao dekret o prekidu vatre

Beta/AP/D. L.
od ponoći stupa na snagu prekid vatre: Aleksandar Zaharčenko

- Zaharčenko je danas potpisao dekret. Prema odredbama ovog dokumenta, a u skladu sa Minskim sporazumom, od ponoći stupa na snagu prekid vatre - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će biti sprečene sve provokacije koje mogu biti protumačene kao napad ili otvaranje vatre na vojsku, stambena naselja ili infrastrukturu Republike.

Ministar odbrane DNR dobio je zadatak da kontroliše ispunjavanje režima prekida vatre zajedno sa posmatračima OEBS-a, prenosi agencija "Sputnjik".

Tokom dana su tri osobe poginule nakon eksplozije u Donjecku u blizini rezidencije Zaharčenka, koji je tu trebalo da održi konferenciju za novinare, javio je dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

I Luganska Narodna Republika (LNR) spremna je da ispuni odredbe sporazuma iz Minska i da od ponoći prestane sa vojnim aktivnostima, izjavio je premijer LNR Genadij Cipkalov.

- Dekret je danas potpisan, a vojnim jedinicama je izdata naredba da prekinu vatru i povuku teško naoružanje - izjavio je Cipkalov, a prenosi agencija TASS.

2024 © - Vesti online