Nedelja 15.02.2015.
00:30
B92

Kako da podstaknete brži rast kose

facebook.com
Uz nekoliko saveta možete ubrzati rast vaše kose

Ako vam kosa ne opada u zabrinjavajućoj količini, a želite da podstaknete njen rast, obratite pažnju na ovih 5 stvari:

1. Zdrava ishrana

Za rast kose su nužni gvožđe, cink, proteini i vitamin B! Ako ih nema dovoljno u tvojoj ishrani, velika je verovatnoća da ti je kosa slaba. Zeleno povrće, riba, meso, cvekla... to su namirnice koje će i te kako da pomognu rastu tvoje kose.

2. Dodaci ishrani

Vitamin B poznat je po tome što ubrzava rast kose i noktiju. Možeš da nabaviš kapsule s vitaminom B ili da piješ hmelj koji ga je prepun.

3. Piling temena

Za zdrav rast kose izuzetno je važno zdravo teme. Ako je "začepljeno" masnim slojem, ostacima kozmetičkih proizvoda ili ljuskicama, kosa će da raste sporije. Zato je dobro da jednom nedeljno uradiš piling temena. Nikako ne koristi piling koji bi koristila na licu - piling za teme nabavi u frizerskim salonima ili ga napravi sama od kašičice kafe i dve kašike maslinovog ulja.

4. Masaža temena

Dobra cirkulacija je važna za rast kose, pa je odlična ideja da nekoliko puta nedeljno izmasiraš teme. Sećaš se kako to rade frizerke pri pranju kose? Dok gledaš omiljenu seriju, prstima izmasiraj celo vlasište nekoliko minuta kako bi podstakla prokrvljenost.

5. Prestani da nosiš kosu u punđi i repu

Ako stalno imaš kosu čvrsto vezanu u rep ili punđu, dolazi do dva problema. Deo kose na kojem vezuješ rep postaje slab i puca, a uz to konstantno zatežeš kosu na temenu. Naravno, to ne znači da nikada ne smeš da nosiš ove frizure, ali kod kuće i za spavanje kosu ukroti šnalicama, trakama ili maramama.

2024 © - Vesti online