Subota 14.02.2015.
14:37
telegraf.rs

Nikolić oštro po upravi: Ja sam klubu doneo 6 miliona evra, a vi?

Vesti - M. Todorović
Ne misli da je titula na kocki: Marko Nikolić

Nedelju dana pre početka prolećnog dela sezone postavlja se pitanje da li je to dovoljno da se sačuva šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu?

Trener Marko Nikolić i pored manjka opcija u napadu neće odustati od borbe za titulu, a mladi stručnjak prokomentarisao je i izjavu potpredsednika kluba Milorada Vučelića, koji posle prodaje Petra Škuletića moskovskoj Lokomotivi rekao da je osvajanje titule stavljeno na kocku.

- Meni ta terminologija nije poznata. U sportu je sve proces, a ozbiljni ljudi, profesionalci koji žive fudbal i za fudbal, dnevno u njemu rade mnogo sati, imaju drugačiji ugao gledanja na stvari - rekao je Nikolić.

Problemi oko dolaska - odlaska

Mladi stručnjak nije uspeo da se dogovori sa novom Upravom kluba iz Humske oko transfera brojnih igrača, jer fudbalere koje je on predlagao čelni ljudi nisu prihvatili i obrnuto.

- Dobro je što smo razrešili dileme koje su dugo postojale. Nažalost, ne onako kako sam želeo, jer smo ostali bez dva bitna igrača. Nisam srećan zbog Lazovića i Škuletića, pogotovu je pogrešan tajming njihovog odlazaka, pošto u sportu nije kao u biznisu. Vreme je bitan faktor. Pokušali smo u dan i po da nađemo odgovarajuće zamene, međutim, bilo je teško. Sedam, osam igrača je bilo moja i želja stručnog štaba, ali nam nisu dostupni iz različitih razloga - poručio je Nikolić iz Turske i otkrio da nije želeo da dovede igrače bez detaljnog skautinga.

- Smartam da bi bilo neozbiljno i neprofesionalno da dovedemo nekog na osnovu gledanja dva ili tri sata video snimaka posredstvom interneta. U tu vrstu selekcije ne verujem. Ona selekcija u koju verujem donela je klubu 2.000.000 evra učešćem u Ligi Evrope, još 4.000.000 transferom Petra Škuletića, a mogla je da donese još 2.000.000 evra eventualnim odlaskom Lazara Ćirkovića u Anderleht, za koji - svakako - nije bilo vreme. A uz to je ostvaren takmičarski cilj učešćem u Ligi Evrope, osvajanjem jesenje krune i plasmanom u polufinale Kupa. U to verujem - zaključio je Nikolić.

2024 © - Vesti online