Petak 13.02.2015.
20:28 >> 21:38h
Vestionline

EL: CSKA uz oscilacije prekinuo seriju poraza, Željko se revanširao Dudi

Euroleague.net
Još jedna dobra partija: Miloš Teodosić

Sastav Dimitrisa Itudisa lako je stigao do pobede, iako je u jednom trenutku umalo ispustio 19 poena prednosti. Italijanski tim sredinom treće deonice imao je samo minus tri, ali CSKA je u nastavku ipak rutinski ostvario šestu pobedu u drugoj fazi, prekinuvši niz od tri poraza u svim takmičenjima.

Blistao je Francuz Nando De Kolo koji je na kraju imao 18 poena i sedam asistencija, a još jednu odličnu partiju pružio je najbolji srpski košarkaš Miloš Teodosić sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija. Vims je dodao 14, Fridzon 13, a Kaun 10 poena.

Na drugoj strani, Armani koji sada ima 1-6 predvodili su Maršon Bruks sa 24 poena, Džo Reglend sa 18 i Melči i Samjuels sa po 10 poena.

Željko Obradovićse sa sa Fenerbahčeom revanširao Dušanu Ivkoviću i Anadolu Efesu za ubedljiv poraz u turskom prvenstvu, uoči Nove godine. Fener je u uzbudljivoj završnici slavio rezultatom 77:71.

Raspoloženje posle vredne pobede u gradskom derbiju plavo-žutima kvari samo povreda skočnog zgloba, koju je početkom drugog poluvremena zadobio Bogdan Bogdanović i više se nije vraćao u igru.

Fenerbahče (5-2) se izdvojio na trećem mestu tabele F grupe, iza Olimpijakosa i CSKA sa po 6-1, dok je Efes (4-3) četvrti.

Nemanja Bjelica i Jan Veseli bili su najefikasniji sa po 14 poena, Hikmen je ubacio 11, a Gaudlok i Oguz Savaš po 10. Anadolu Efes su predvodili Tomas Ertel sa 17 i Donte Drejper sa 13. Nenad Krstić imao je osam poena i četiri skoka za 12 minuta.

2024 © - Vesti online