Subota 14.02.2015.
10:20
Z. Mirković - Vesti

Srbin osumnjičen za ubistvo transseksualca

Reuters/B.R.
Ubijeni transseksualac bio graciozan (foto ilustracija)

- Zahvaljujući DNK tragovima nađenim u stanu žrtve, policija je uspela da uđe u trag Srđanu koji je 20. januara, samo dan posle ubistva Hande E, počinio dve pljačke zbog kojih je uhapšen. Inače, Hande je ubijen Hajmerlgase u Otakringu, 16. bečkoj opštini, u kojoj već decenijama većinom žive doseljenici iz Turske i Srbije - pišu austrijski mediji.

Uvek bio graciozan

Jedna od poznanica ubijenog transsksualca je rekla za austrijske medije da je Hande uvek izgledao graciozno i veoma ženstveno.
- Bila je, ako tako mogu da kažem, veoma lepa žena. Hande se aktivno zalagao za prava transseksualaca - rekla je komšinica ubijenog Turčina.

Prijatelji ubijenog Hande E, koji su i alarmirali policiju, poslednji put su se sa njim čuli 19. januara. I stanari zgrade su zbog jakog smrada iz stana koji je koristio Turčin pozvali policiju.

Čuvari reda su ušli u stan i tamo ugledali vezanog muškarca koji je bio obučen u ženu. Na osnovu rezultata uviđaja, inspektori pretpostavljaju da je Hande E. ugušen maramom nakon što mu je plaćeno za sado-mazo seks.

Kako tvrdi bečki dnevnik "Esterajh", ubistvo nije počinjeno iz nehata, tokom seksa, već je očigledno Hande E. ubijen s predumišljajem jer su prijatelji ubijenog Turčina ispričali da je on kod sebe imao 3.000 evra, ali te pare su nestale, kao i Handeovi lični predmeti, kao što su dva mobilna telefona marke samsung.

- Upravo ti mobilni telefoni su krunski dokaz protiv osumnjičenog Srđana T, budući da ih je policija našla u njegovom stanu prilikom pretresa. Srđan je priznao ubistvo, a istraga se nastavlja kako bi bili prikupljeni i dodatni dokazi - piše bečki dnevnik.

Inače, nakon što je nađeno telo austrijski mediji su pisali da je Hande morao da napusti rodnu Tursku upravo zbog toga što je bio transsksualac. U domovini je imao mnogo problema i suočavao se stalno s prezirom i pretnjama, pa se zato Hande preselio u Beč gde je i podneo zahtev za azil u Austriji.

2024 © - Vesti online