Subota 14.02.2015.
08:45
Ž. Marković - Vesti

Kao maloletnik klao Srbe u BiH

Medija Centar Beograd
Najavio nova hapšenja: Dževad Galijašević

Reč je o famoznom slučaju s početka rata, koji je ovekovečen i zastrašujućom fotografijom mudžahedina koji u rukama drži odsečenu glavu. Neki mediji su ranije spekulisali da su te glave poklonjene policijskim funkcionerima u Tešnju.

Prema tvrdnjama našeg sagovornika iz bezbednosnih struktura, Hodžić je u odred El mudžahid ušao na početku rata, kao maloletnik, i ostao je u njemu do samog kraja sukoba u BiH. Hodžić je poreklom iz Jelaha kod Tešnja, a njegova supruga Sedina, koja je takođe uhapšena u SAD, potiče iz istog područja. Pojedini sarajevski mediji tvrde da je Hodžić na Fejsbuku prijatelj sa Šemsudinom Mehmedovićem, funkcionerom SDA i ratnim gospodarem životom i smrti u Tešnju!

- Uhapšeni su Mehmedovićevi ljudi. Ova hapšenja posledica su delovanja odreda El mudžahid i parapolicijskih i paraobavještajnih snaga u to vreme, kao i postupanja Šemsudina Mehmedovića u Tešnju i Šefika Džaferovića kao načelnika Centra bezbednosti na području cele Zenice. Sve više će biti uhapšenih Bošnjaka koji imaju veze s Al Kaidom, frontom Al Nusra ili s Islamskom državom - reči su Dževada Galijaševića, eksperta za terorizam.

Potvrđeno je i da je Ramiz Hodžić dobio orden Zlatni ljiljan, što je najvrednije priznanje takozvane Armije BiH.

- Hodžić je u narodu poznat kao dobročinitelj i patriota koji je posle odlaska u SAD organizovao i sakupljao pomoć za ugrožene i siromašne demobilisane borce - ispričali su bošnjačkim ekstremističkim portalima poznanici Ramiza Hodžića.

Inače, šestočlana grupa uhapšenih Bošnjaka u SAD je optužena za slanje novca i opreme teroristima u inostranstvu, uključujući borcima Islamske države i Al kaide u Iraku. Osim Ramiza Hodžića, optuženi su njegova supruga Sedina Unkić Hodžić (35) i Armin Harčević (37), sve troje iz okruga Sent Luis, zatim Nihad Rosić (26) iz države Njujork, Mediha Medi Salkičević (34) iz Šiler Parka u Ilinoisu i Jasminka Ramić (42) iz Rokforda u Ilinoisu, koja je jedina uhapšena u Nemačkoj.

Davali pare džihadistima

Američki istražni organi zvanično su obavestili Državnu agenciju za istrage i zaštitu BIH (SIPA) o osobama koje su u toj zemlji optužene za terorizam. Deo novca, kako se saznaje, koji su optuženi slali iz SAD stizao je u BiH, gde je bio namenjen pojedincima koji su nameravali otići ili su odlazili na ratište u Siriji.

2024 © - Vesti online