Subota 14.02.2015.
06:30
Super Žena

Trikovi u vezi sa šminkom za koje vam niko nije rekao

Reuters
Lepe uz malo trikova

Postavite plastičnu kašiku dok nanosite maskaru kako ne biste njom umrljali kapke. Kašika će takođe omogućiti da nanesete deblji sloj maskare i na taj način trepavice učinite gušćim.

Kada nanosite ajlajner ili šminku na donji deo kapka, od pomoći vam može biti i parče selotejpa kojim ćete precizno ograničiti površinu na koju nanosite šminku.

Ako vam se maskara zgrudvala, nemojte nipošto gurati brzo četkicu gore-dole, pokušavajući da dohvatite veću količinu – time ćete samo dovesti do toga da se tuba napuni vazduhom, što će uzrokovati još veće sušenje maskare. Upotrebite, ako imate, par kapi za oči i problem će biti rešen.

Usne ćete najbolje pripremiti tako što ćete ih pre nanošenja karmina istrljati mekanom četkicom za zube, a možete napraviti i svoju pastu za piling tako što ćete pomešati malo kokosovog ulja i šećera.

Iako većina žena na donju ivicu kapaka nanosi crnu olovku za oči, malo koja zna da će upotreba bele olovke stvoriti iluziju većih očiju.

Ako vam se dešavalo da se oduševite nekom nijansom senke za oči, ali ona ispadne manje izražajna kada je nanesete na oči, postoji jedan mali trik kojim možete rešiti ovaj problem – jednostavno nanesite belu olovku na celu površinu kapka.

Zagrejte uvijač za trepavice pre upotrebe kako biste dobili još izraženiji rezultat.

I poslednje - umesto na licu, nijansu pudera isprobajte uvek na vratu. Lice je izloženije suncu, a samim tim i nešto tamnije, pa je lakše napraviti grešku.

2024 © - Vesti online