Petak 13.02.2015.
15:55
Beta, Srna

Optuženi za ratni zločin na Ovčari na slobodi

aboutmyarea.co.uk
Apelacioni sud ukinuo izvršenje kazne šestorici optuženih za ratne zločine (Foto: Ilustracija)

Odlukom Apelacionog suda prekid kazne izrečen je Miroljubu Vujoviću, Stanku Vujanoviću, Predragu Milojeviću, Saši Radaku, Đordu Šošiću i Miroslavu Đankoviću, prenose beogradski mediji.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je da je ukidanjem presude otpao osnov za izdržavanje kazne zatvora, kao i da je sud procenio da okrivljene ne treba dalje zadržavati ni u pritvoru.

Ona je precizirala da je ovoj grupi izrečena mera zabrane napuštanja boravišta i obaveza da se svakog ponedeljka javljaju policijskoj stanici kojoj pripadaju po mestu prebivališta.

Na odluku o ukidanju pritvora Tužilaštvo za ratne zločine ima pravo da uloži žalbu u roku od tri dana.

Zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara" dogodio se 21. novembra 1991. godine, kada su prema optužnici mučena i ubijena najmanje 193 ratna zarobljenika.

Tužilaštvo najavilo žalbu

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je danas da će uložiti žalbu na odluku Apelacionog suda u Beogradu da prekine pritvor šestorici osuđenih na maksimalne zatvorske kazne za učešće u zločinu nad najmanje 193 ratna zarobljenika na Ovčari kod Vukovara novembra 1991. godine. Kako se navodi, žalba će biti upućena Apelacionom sudu "istog trenutka kada u Tužilaštvo stigne pismeni otpravak Odluke". Tužilaštvo je za zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara do sada optužilo 20 osoba, od kojih je 15 osuđeno na ukupno 207 godina zatvora.

2024 © - Vesti online