Petak 13.02.2015.
12:47
blic.rs

Dušan "silni" srušio Verdaska!

FoNet/AP
Sve bolji: Dušan Lajović

Protiv sedmog nosioca na ovom nadmetanju Lajović, koji je 77. na ATP listi, odlično se nosio.

Čak i u prvom setu, koji je potrajao punih 55 minuta, nije popuštao srpski igrač pred naletima favorita. Spasavši tri brejk lopte u četvrtom gemu, održavao je ritam sa Špancem, no u taj-brejku je pri 6:5 propustio set loptu i Verdasko je, sa tri vezana poena, osvojio tu deonicu.

Spasa za favorita, međutim, nije bilo u nastavku. Ne dozvolivši ni jednu brejk šansu Verdasku sve do sredine trećeg seta, Lajović je drugi osvojio uzevši servis-gem rivala za svoje vođstvo od 3:1, a onda je u završnoj deonici odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije.

Prvo je Lajović, pri rezultatu 2:2, propustio brejk loptu, potom je spasao jednu u narednom gemu, da bi kod 4:4 osvojio Verdaskov servis-gem i, bez izgubljenog poena, "odservirao" veliki trijumf.

Dušan Lajović će u četvrtfinalu turnira u Sao Paulu igrati protiv 149. igrača sa ATP liste, kvalifikanta iz Italije, 29-godišnjeg Luke Vanija, koji je pobedio Tima de Bakera sa 7:6(5), 3:6, 6:3. Pobedi li ovog rivala, Lajovića čeka bolji iz meča Leonardo Majer - Žoao Souza, dok se za mesto u drugom polufinalu bore Hiraldo - Fonjini, odnosno Kuevas - Almagro.

2024 © - Vesti online