Petak 13.02.2015.
11:30
Vestionline, Blic

Gagić o Zvezdi, izdaji, atmosferi u Partizanu...

ABA League
Tužan zbog situacije: Đorđe Gagić

Za početak od "izdaji"...

- Uz svu zahvalnost na pruženoj šansi, ti koji me nazivaju izdajnikom prvo bi trebalo da znaju pod kojim okolnostima je moja porodica došla u Beograd 1995. godine iz Hrvatske. Moji ugovori nisu bili teški milione. Imam porodicu i čast i zbog toga sam posao odrađivao maksimalno profesionalno. I to bi svi koji me napadaju trebalo da znaju. Prošlog leta sam rizikovao sve, od reprezentativca sam postao "marginalac" sa malom minutažom - priča Gagić u istom dahu nastavlja:

- Posle finala plej-ofa imao sam sjajne ponude, ali sam ih odbio, iako sam i tada bio prisutan kada se u "Pioniru" isključivala struja i kada se znalo da ulazimo u neizvesnost. Umesto izvinjenja dobio sam etiketu izdajnika. Opraštanjem dugova Partizanu, pokazao sam svoj odnos prema klubu ne želeći da otežavam situaciju. Neću ih tužiti.

Zatim i o razlozima odlaska.

- Jedini razlog je lično nezadovoljstvo ulogom u timu, nikako novac. Smatram da sam zaslužio veću minutažu, da nisam igrač za klupu. Dve i po godine sam bio u klubu, igrao sam i za reprezentaciju na Evrobasketu, sačekao da odu stranci koji su igrali na mojoj poziciji... Ma, svašta sam pretrpeo i nra kraju, ništa! Bio sam primoran da potražim sreću negde drugde - iskreno će novi član Gacijantepa.

Pred početak sezone Partizanov "večiti" rival bio je zainteresovan za Đorđeve usluge.

- Tačno je da me je Zvezda želela u prelaznom roku. Finansijski, ponuda je bila odlična, ali o njoj ni u jednom trenutku nisam razmišljao. Odbio sam je bez da sam pitao Duška Vujoševića ili bilo koga drugog. Ne bih to nikada uradio, na prvom mestu zbog sebe, a onda i zbog saigrača. želeo sam da ostavim dublji trag u Partizanu, ali eto..

Da u Partizanu ne cvetaju ruže potvrdio je Gagić pred odlazak u Tursku.

- Nisam više prepoznao ni atmosferu "svi za jednog, jedan za sve", jer nismo svi bili isti, niti smo tako treitrani, iako sam dugo verovao, čak i slepo da je tako. Poruka Saše Pavlovića da samo najjači opstaju me je baš slomila, ali da se razumemo, između nas nema nikakvih problema. Čuli smo nekoliko puta posle toga i sve je u redu - zaključio je Đorđe Gagić.
 

2024 © - Vesti online