Četvrtak 12.02.2015.
17:23
Beta

Zagrebački ZOO vrt nudi seksi turu za Dan zaljubljenih?!

Reuters/U.B.
Crni labudovi ostaju zajedno do kraja života

Pod vođstvom edukatora, posetioci će imati prilike da upoznaju najveće zavodnike Zoo vrta, neobične načine udavaranja i razmožavanja životinja, ali i da provere kolika je sličnost među njima, najavili su organizatori.

"Amorove strelice kobne su po stanovnike maksimirske šume. Rezultat su mnogobrojni mališani koji tokom proleća i leta proviruju iz svojih nastambi. Zbog toga su edukatori Vrta povodom Valentinova odlučili Zagrepčanima da predstave životinjski svet - od barenja do parenja", navodi Zoo vrt.

Dodaje se da "udvaranje kod zečeva traje kratko, dok se neke životinje, poput mongolskih ždralova i crnih labudova, upuštaju u dugotrajne raskošne plesove, mašući krilima i izvijajući vratove".

M. E.
Lavovi vole malo grublju igru, ali se i umiljavaju kao mace

I dok lavovi i leopardi više vole grublju igru, s dosta frktanja i ugriza, nežni mužjaci crnokljunih tukana, kako kažu u Zoo vrtu, izabranice svoga srca pokušavaju da očaraju poklanjajući im hranu.

Kao zanimljivost se navodi i to da mužjaci krokodila svoje nezainteresovane ženke moraju da impresioniraju komplikovanim koreografijama i to sve za ljubav za jednu noć, jer posle uspešnog parenja mužjaci dotičnu ženku verovatno više nikad neće sresti.

S druge strane, crni labudovi ostaju zajedno ceo život iako su najnovija istraživanja pokazala da crne labudice tu i tamo "šaraju". Uz to, kažu u Zoo vrtu, gotovo četvrtina svih crnih labudova su istopolne orijentacije tako da labudice imaju sto muka dok pronađu slobodnog partnera za nastavak loze.

2024 © - Vesti online