Četvrtak 12.02.2015.
15:15
Vestionline

Navijači Zvezde išarali Atinu, klub se ogradio

twitter.com/@kalaj_Sn
Navijači Crvene zvezde nabavili ulaznice za meč sa Panatinaikosom

Shodno tome, Crvena zvezda nije bila u prilici da organizuje odlazak navijača u Atinu, jer rukovodstvo Panatinaikosa iz bezbednosnih razloga nije omogućilo ni kupovinu ulaznica za ovaj meč. S obzirom na raznorazne napise u grčkim medijima KK Crvena zvezda još jednom želi jasno da stavi do znanja da ne snosi bilo kakvu odgovornost ukoliko su pojedini navijači, državljani Srbije, u sopstvenoj režiji otputovali u glavni grad Grčke, jer organizovanog puta za navijače od strane kluba nije bilo.

Već dugo godina unazad u Grčkoj postoji pravilo da u duelima večiti atinskih rivala Panatinaikosa i Olimpijakosa u dvoranama nema navijača gostujućih timova kako bi se predupredili pokušaji bilo kakvih incidenata među navijačkim grupama. Zbog dobro poznaih bratskih odnosa između navijača Crvene zvezde i kluba iz Pireja, organizator i domaćin ove utakmice odlučio je da to pravilo primeni i na ovaj evroligaški meč sa Zvezdom.

Iz tog razloga KK Crvena zvezda još jednom apeluje na svoje navijače i simpatizere da ne putuju u Atinu na duel sa Panatinaikosom, jer im ni na koji način neće biti dozvoljen ulaz u dvoranu "OAKA". S obzirom da su čelnici Panatinaikosa odbili predlog o razmeni karata poslali su jasnu poruku da nisu u stanju da garantuju bezbednost i zato molimo navijače ozbiljno shvate ovaj apel kako bi se izbegli bilo kakvi problemi.

Podsetimo, grčki mediji već uveliko pišu o dolasku "delija", a pojavile su se i fotografije prešaranih grafita navijačke grupe "gejt 13" u Atini.

2024 © - Vesti online