Četvrtak 12.02.2015.
08:29
I. K. - Vesti

Komanda pobegla iz Debaljceva

Beta/AP/P. D. J.
Očaj opkoljenih snaga kijevske hunte

- Ne padajte u paniku. Komanda je otišla iz kotla po pojačanja i opremu. Brzo će da se vrate - objavio je Ljev Šaranski iz nacističkog Desnog sektora.

U debaljcevskom kotlu je prilikom opkoljavanja bilo oko 9.000 vojnika. Komanda Novorosije, međutim, smatra da se taj broj već umanjio za 2.000 zbog gubitaka, predaje i dezerterstva.

Rusi su juče preduzeli napad sa ciljem da preseku kotao na dva dela i do podneva su napredovali do železničke stanice Bulavino. Očekuje se udar Rusa i sa druge strane iz Černuhina i Redkoduba, odakle su Ukrajinci pobegli i ostavili upotrebljive četiri tenka, tri BVP i automatske minobacače vasiljok.

Otpor Ukrajinaca je sve slabiji zbog nedostatka goriva i municije. Međutim, smatra se da će nacisti iz bataljona Donbas i strani najamnici da se bore do kraja, pošto je njihova sudbina izvesna u slučaju predaje.

Pokušaji proboja sve su slabiji, a komanda Novorosije očekuje da će kijevske snage pokušati da olakšaju opkoljenima napadom na Donjeck, gde već nedeljama privlače snage.

2024 © - Vesti online