Sreda 11.02.2015.
16:10 >> 18:14h
Beta

"Zapad ne želi rušenje Vlade Crne Gore"

Fonet/N. Đ.
Nema opasnosti za njegovu Vladu: Milo ima podršku Zapada

On je objasnio da je za zapadne partnere sadašnja Vlada Crne Gore "prozapadna" i da oni nemaju razumevanje za njeno svrgavanje.

Vujović je za portal Televizije Crne Gore takođe kazao da nije realno da bilo koja članica sadašnje vladajuće koalicije izazove krizu Vlade, čime bi se otvorila mogućnost formiranja prelazne Vlade.

Prema rečima Vujovića, "upitno je" da li bi i cela opozicija bila spremna na formiranje prelazne Vlade, na čemu sada insistira opozicioni savez Demokratski front (DF), u kome su Nova srpska demokratija (NSD) i Pokret za promjene(PzP).

Lider DF Miodrag Lekić je ranije izrazio sumnju u ideju predsednika NSD i PzP Andrije Mandića i Nebojše Medojevića da bi trebalo uličnim protestima prinuditi sadašnju crnogorsku Vladu da podnese ostavku i da bude formirana prelazna Vlada koja bi organizovala nove parlamentarne izbore.

Crnogorski premijer Milo Đukanović nedavno je rekao da ne postoji "nijedan uslov" da bi u Crnoj Gori bila formirana prelazna Vlada.

Kako je Đukanović objasnio, niti je Crna Gora u ratnom stanju, niti postoji neka vanredna siruacija koja bi nalagala potrebu formiranja prelazne Vlade.

Mandić:Crnogorska vlast je marionetski režim

Predsednik opozicione stranke Nova srpska demokratija (NSD) Andrija Mandić rekao je ruskom ambasadoru u Podgorici Andreju Nestarenku da je sadašnja crnogorska vlast "marionetski režim kojim upravljaju međunarodni političko-kriminalni centri". Crnogorski mediji su preneli da je Mandić kazao da je crnogorska vlast obmanjivala ruske investitore o sigurnosti njihovog kapitala u Crnoj Gori, kao i o tome da Crna Gora ne želi da se svrstava ni u jedan vojni savez. Lider NSD je referendum o samostalnosti Crne Gore, koji je održan pre devet godina, oznacio kao "secesinistički projekat". Mandić je rekao da njegova stranka ne želi, niti hoce da zaboravi ono što je Rusija u proslosti uradila za srpski narod. NSD nije saopštila šta je na Mandiću odgovorio ambasador Nestarenko.

2024 © - Vesti online