Sreda 11.02.2015.
13:01
Vestionline, kkcrvenazvezda.rs

Zvezda desetkovana u Atini

Beta/AP/D.V.
Ostaje u Beogradu da zaleči povredu: Nemanja Dangubić

Izuzetno jak ritam i snažni rivali uzeli su svoj danak pa će Zvezda na gostovanju šestostrukom prvaku Evrope biti lišena pomoći Nemanje Dangubića i Stefana Jovića koji se još uvek nisu oporavili od povreda.

- U našim glavama se sada sigurno više mota situacija oko  povreda koje nas mnogo opterećuju. Protiv Žalgirisa smo nastupali bez Jovića, a ostali smo i bez Dangubića koji se požalio na povredu praktično posle nekoliko minuta utakmice. Računali smo da će ove nedelje svi povređeni igrači uspeti da se vrate u trenažni proces, ali je situacija takva da će Dangubić tek večeras krenuti sa laganim trčanjem na treningu, a Jovića bi trebalo očekivati tek nakon utakmice sa Panatinaikosom ako rezultati testiranja budu u redu – objasnio je trenutnu situaciju u sastavu crveno-belih Dejan Radonjić, a potom pričao o narednom rivalu:

- Pre početka Evrolige je analizirano da je Panatinaikos slabiji nego prošle sezone. Možda je tako bilo zbog dolaska novog trenera kojem su igrači morali da se prilagode, ali i zbog problema sa povredama. Tako se stekao utisak da nisu odigrali najbolje u prvoj fazi, mada ja mislim da su i tada bili veoma dobri. Ipak, sada kada su kompletni pružaju mnogo bolje partije što je najbolje pokazao i trijumf nad Makabijem. Oni su sada u mogućnosti da se bore za neko od prva dva mesta u grupi što bi im obezbedilo prednost domaćeg terena u doigravanju – rekao je strateg Zvezde.

FoNet
Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde

- Ne treba previše isticati šta je Panatinaikos uradio u prethodnom periodu pošto je to više nego jasno. Dijamantidis je od 2004. godine u timu i postao je ne samo bitan igrač u Grčkoj, već i u celoj Evropi. Imaju veoma snažnu centarsku liniju, spolja se ističu Blums i Sloter. Posebno bih istakao, mogu slobodno da kažem, našeg Nelsona koji nakon povrede igra veoma dobro.

Za crveno-bele tek predstoji žestok ritam odigravanja mečeva jer u februaru pored nastavka Top 16 faze Evrolige i završnice ABA lige, Zvezdu očekuje i Kup Radivoja Koraća:

- Želja je da budemo u kompletnom sastavu. Čeka nas žestok ritam i neophodno je da budemo što pre kompletni. Dovoljna su nam i ova tri meča bez dva važna igrača u rotaciji. Nadamo se da će se povređeni igrači vratiti protiv Cedevite i da ih od tada polako vratimo u takmičarski ritam. Svesni smo izazova koji nas očekuju i želimo da budemo potpuno spremni za predstojeće izazove.

- Igramo već 17 meč u Evroligi od kojeg ne može da se kaže koji je bio jači. Želimo da priđemo ovom meču takmičarski protiv jednog tima koji ima puno razloga da veruje da će se i ove sezone naći na Fajnal foru.

Trener crveno-belih je potom upitan da li je prekid neverovatnog niza od 20 pobeda u ABA ligi na neki način rasteretio ekipu:

- Nismo mi bili posebno opterećeni nizom od 20 pobeda. Odigrali smo u Novom Mestu meč nakon Žalgirisa i to bez dva igrača koji nam puno znače. Krka je odigrala dobar meč i zasluženo slavila. Mi smo izgubili meč u kojem nismo imali poseban takmičarski značaj. Nismo bili na kvalitetnom nivou, a da li će nas poraz rastereti u smislu brojki, mislim da su se i do sada više drugi opterećivali time nego mi – zaključio je Dejan Radonjić.

2024 © - Vesti online