Sreda 11.02.2015.
12:00
B. Miličić - Vesti

Pomozite našem sinu da se oporavi

Podrška dobrih ljudi: Boris Knežević i Dejan Vujičić

Kneževići su prošle godine došli u Nemačku gde je utvrđeno ono što je lekarima u Srbiji promaklo - Miloš boluje od najteže bolesti. Nemački doktori su reagovali brzo i profesionalno, pa je Miloš ubrzo operisan u minhenskoj klinici Groshadern, gde mu je čuveni neurohirurg svetskog čuvenja, prof. dr Jerg - Kristijan Ton, odstranio tumor na kičmi, a ubrzo je usledila i druga operacija tumora na mozgu.

- Milošu je u Pečuju u Mađarskoj, maja 2013. godine odstranjen tumor u glavi i neko vreme mu je bilo dobro, a onda mu je opet pozlilo. Izgubili smo dragocenih sedam meseci u Klinici za dečju hirurgiju u Novom Sadu, gde je Miloš bio na pregledima i nisu mu dijagnostikovali bolest. Tek smo u Minhenu saznali da se Milošu i na kičmi pojavio tumor, ali i to da ima tumor i na mozgu - seća se neveselih vesti otac Boris, koji kaže da je samo zahvaljujući razumevanju i pomoći minhenskih lekara, Miloš operisan, i to dva puta, prvo mu je odstranjen tumor na kičmi, a zatim i tumor na mozgu. Oba komplikovana zahvata je obavio dr Ton.

- Miloš se sada polako oporavlja, ustaje i hoda. Međutim, za postoperativni oporavak i šest sedmica radioterapije treba da obezbedimo 12.000 evra i još 10.000 evra za lek "temodal" (Temozolamid) koji će Miloš morati da uzima narednih šest meseci - zabrinuto priča Boris i objašnjava da su on i supruga već u velikim dugovima, ali da ne odustaju od Miloševog ozdravljenja.

- Da bi se uspešno okončala bitka za Miloševo zdravlje treba još dosta novca, zato se nadamo da će nam ljudi dobra srca pomoći i u ovoj bici koja nas očekuje - nesrećnim glasom šalje apel iz srca oca Borisa koji se unapred zahvaljuje...

Hvala ljudima velikog srca

"Dr Ton i njegov tim su i za prvu operaciju napravili izuzetno povoljan predračun troškova od 8.200 evra i taj novac je obezbeđen zahvaljujući pomoći Dejana Vujičića i Nemanje Kalinića i već je uplaćen na račun bolnice. Troškove druge operacije u iznosu od 22.100 evra uplatila je firma VDH Sicherheit čiji je vlasnik Dalibor Visić, kome kao i drugim plemenitim ljudima dugujemo veliku zahvalnost", kaže Boris podsećajući da je do sada, kroz pojedinačne priloge sakupljeno 1.800 evra, a u akciji su učestvovale porodice Nemanje Kalinića, Dejana Vujičića, Savić, Stakušić, Jerinić, Zoran Krkljić, Jugoslav Milenković, Goran Zarić i Redakcija "Vesti" iz Frankfurta.

KONTAKT

Za sve informacije oko lečenja Miloša Kneževića i akciji pomoći na raspolaganju je Milošev otac Boris, čiji je telefon (0049)0157-73096157, a kontakt se može ostvariti i preko interneta na mejl adresu: knezevic.milos.nadja@gmail.com

2024 © - Vesti online