Utorak 10.02.2015.
15:45
Beta

Suđenje Milićevu odloženo po peti put!

Fonet/MUP Srbije
Suđenje nikako da počne: Marko Milićev prilikom deportacije iz Kine

Suđenje je prethodna četiri puta odloženo zbog štrajak advokata, a danas je odloženo jer je branilac Marka Milićeva, advokat Dejan Ćasić tražio dodatno vreme za upoznavanje sa novim dokazima.

"Postoji nekoliko CD-ova čija sadržina nije poznata sudiji i advokatima. Jedan od snimaka treba da bude snimak iz Pop Lukine ulice koji je osnov veštačenja. Juče sam mogao da preuzmeme te snimke, ali svakako nije bilo dovoljno vremena za njegovu analizu", rekao je Ćasić u Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

Dodao je da je odbrana pozvala tri nova veštaka koja će analizirati snimke u narednih sedam dana, pošto je suđenje odloženo za 24. februar.

"Ni našim branjenicima nije u interesu da se početak odlaže, jer se nalaze u pritvoru, ali nam je sada odlaganje neophodno", rekao je Ćasić.

Osim Milićeva, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, optuženi su i Bratislav Vesović i Saša Janković.

Vesović, kum Marka Milićeva, tereti se za pružanje pomoći učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, dok je taksista Saša Janković optužen zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog sud sredinom septembra prošle godine, osudio je petoro Milićevih prijatelja koji bili sa njim u automobilu kada je udario Luku Jovanovića. Oni su se nagodili sa tužilaštvom i uz priznanje krivice, osuđeni su na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu. U optužnici je navedeno da je vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovića na Brankovom mostu, kao i da je i posle udesa nastavio da vozi brzinom veće od dozvoljene.

2024 © - Vesti online