Utorak 10.02.2015.
13:41
P. Bajić - Vesti

"VESTI" u Beleku: Darkova dobra volja, Uprava na potezu

fkcrvenazvezda.rs
Dokazao vernost crveno-belim bojama: Darko Lazović
Vesti

Sa jedne strane se našlo objašnjenje Terzića kako "Crvena zvezda neće imati benefita od njegovog prelaska, osim u segmentu u kojem može da pomogne na terenu". Sa druge strane je činjenica da je Lazović pokazao u više navrata vernost klubu i u junu, kada mu ističe ugovor, biće šest godina od kada je došao na "Marakanu".

U tom periodu je preživeo mnoge dobre i loše trenutke, osvojio titulu prvaka i dva nacionalna kupa i istakao da se neće štedeti do poslednjeg trenutka boravka u crveno-belom dresu, a pre polaska u Đenovu, sa kojom je postigao dogovor. Gledajući na taj način, zahtevi da se odrekne dela finansijskih sredstava koja mu pripadaju po važećem ugovoru, u zamenu za status standardnog prvotimca do kraja sezone, mogu se podvesti i pod termine "ultimatum" ili "ucena".

Bez Lukovića u prolećnoj polusezoni

Izvesno je da je Crvena zvezda izgubila Aleksandra Lukovića za prolećnu polusezonu. Prva procena je bila da će odsustvovati mesec i po dana, posle pregleda u Antaliji, ali je sada jasno da će oporavak trajati najmanje dvostruko duže.

Naime, Luković će, izvesno, biti podvrgnut operaciji zbog rupture Ahilove tetive, a zahvat će obaviti čuveni finski doktor Sakari Orava, specijalista za takve vrste povreda. Kontakt kluba i ovog lekara je uspostavljen preko našeg proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića.

Kako god, čini se da je dogovor na pomolu i da će jedan od najprepoznatljivijih članova crveno-bele porodice u ovoj deceniji pronaći zajednički jezik sa sadašnjom upravom. Naime, nezvanično, Lazović je pristao da poslednjih šest meseci predvodi saigrače bez ikakve nadoknade, u nameri da se odbrani titula. Nezvanično, pristao je da "zaboravi" na te plate, kao i da mu se dosadašnji dug, koji se nagomilao, isplati na rate.

Ali, da bi dogovor bio potvrđen, prvi deo duga bi trebalo da bude uplaćen što pre, pošto je dostigao cifru od čak pola miliona evra. Imajući u vidu sve okolnosti i uvek dostupnu mogućnost Lazoviću da kroz eventualnu arbitražu naplati sva dugovanja, jasno je da su sada ključevi ovog, bar zvanično, neočekivanog problema, u rukama Uprave, koja je sada na potezu.

2024 © - Vesti online