Utorak 10.02.2015.
13:14 >> 16:27h
Blic.rs, Beta

Šajkaš: Deca u školi pala u nesvest zbog curenja gasa?

Vesti

Deca su sanitetskim vozilima uz pratnju lekara Doma zdravlja Titel prebačena u  Dečju bolnicu pri Kliničkom centru u Novi Sad.

- Deca su zbrinuta i nisu životno ugrožena, a policija kao i sve nadležne službe nalaze se na terenu - rekli su za "Blic" u MUP-u.

- Učenici su kod nas dovezeni u svesnom stanju, i normalno komuniciraju. Oni su hospitalizovani, ali, još nije poznato šta je dovelo do onesvešćivanja. Pominju da su se zatrovali nekim gasom i da je to dovelo do nesvestice. Ne znamo da li je to konačan broj učenika koji su pali u nesvest, jer neku decu roditelji dovoze u bolnicu svojim autima - rekao je Vuković novinarima u Novom Sadu.

Kako je rekao, primljeno je 14 dece, od kojih je devetoro zadržano "zbog posmatranja i kliničke opservacije, a ne zbog opasnosti po život".

- Deca su imala osećaj gušenja, mučnine i žalila su se na glavobolju. Uzrok trovanja nije jasan, pa ekipe sa infektologije i iz  Higijenskog zavoda još uvek sakupljaju rezultate - kazao je Vuković.

U šajkaškoj Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" nisu želeli da daju više informacija o ovom događaju, navodeći da će se javnosti obratiti u poslepodnevnim časovima.

Kako se nezvanično saznaje, nastavnici su u prvom momentu posumnjali na gas kojim se Osnovna škola "Isidora Sekulić" greje, ali su na terenu radnici preduzeća "Srbijagas" utvrdili da nije bilo gasa u fiskulturnoj sali.  Kako je rečeno u policiji, okolnosti se još utvrđuju, a čekaju se i analize krvi iz dečje bolnice.

Ministarstvo: Trovanje dece nije izazvano gasom

Uviđaj u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" u Šajkašu je u toku, a trovanje dece gasom je zasad isključeno, jer škola nema uveden gas, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

2024 © - Vesti online