Utorak 10.02.2015.
10:48
Beta

I rektor sumnja u Šapićev doktorat?

Fonet/D. A.
Doktorat, igleda, ipak plagijat: Aleksandar Šapić

Rektor Stefanović je za list "Danas" od utorka rekao da je na jučerašnjoj sednici Senata tog univerziteta predstavljeni parcijalni izveštaji svakog od tri člana komisije i da su oni dobili rok do 1. marta da Senatu dostave prvu verziju zajedničkog, objedinjenog izveštaja.
 

Stefanović je kazao da je doktorat predsednika Opštine Novi Beograd i bivšeg visokog funkconera DS-a podeljen na tri dela, a svaki član komisije je dobio zadatak da izvrši kontrolu trećine rada i proveri da li ima plagiranja.

Rektor je objasnio da će objedinjeni izveštaj komisije biti poslat Šapiću, da se o njemu izjasni, zatim Fakultetu za poslovno industrijski menadžment na kojem je on doktorirao, ali i svim fakultetima u sastavu Univerziteta Union.

- Komisija će nakon toga razmotriti sve primedbe i dati odgovore, ako bude zamerki na sadržinu njenog izveštaja. Potom će sačiniti finalni izveštaj, na osnovu kojeg će Senat doneti odgovarajuću odluku - rekao je Stefanović.

Univerzitet Union formirao je 10. decembra prošle godine tročlanu komisiju sa zadatkom da u roku od 60 dana ispita navode o plagijatu Šapićeve doktorske disertacije.

Članovi komisije su redovni profesor Beogradske bankarske akademije - Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije Univerziteta Union Hasan Hanić, vanredni profesor Fakulteta za upravne i poslovne nauke iz Novog Mesta (Slovenija) Neva Maher i docent Fakulteta za pravne i poslove studije "Dr Lazar Vrkatić" iz Novog Sada Miodrag Koprivica.

2024 © - Vesti online