Utorak 10.02.2015.
10:15
telegraf.rs

Bogdanov se predao: Hteo sam samo da skinem albansku zastavu!

Beta/AP/M.D.
Predao se: Ivan Bogdanov

On je policiji ispričao da nije utrčao na teren kako bi izazvao incidente, ili da se sa nekim fizički obračuna, već da spusti zastavu "velike Albanije", koja je bila na dronu..

Policija je nakon incidenata na meču odigranom 14. oktobra tragala za Bogdanovim, koji je među prvima uleteo na teren stadiona JNA. On je bio u bekstvu sve do ponedeljka, kada se predao. Ostaje neizvesno da li će protiv njega posle saslušanja biti pokrenut krivični postupak, jer iz Višeg tužilaštva nisu želeli da odgovore na to pitanje.

Ukoliko mu se bude sudilo za nasilje na sportskoj priredbi, Bogdanovu preti kazna do pet godina zatvora, ali ukoliko tužilaštvo proceni da je bio organizator nereda, preti mu kazna od tri do dvanaest godina, a takođe je u oba slučaja uključena i zabrana prisustvovanja sportskim priredbama.

Nije isključeno i da Bogdanov bude kažnjen prekršajno, pošto su i drugi izgrednici koji su uleteli na teren tokom meča Srbija - Albanija kažnjeni novčano.

Ivan Bogdanov je u žižu javnosti došao nakon izazivanja nereda u Đenovi tokom utakmice Italija – Srbija u kvalifikacijama za EP. Zbog toga je u Italiji osuđen tri godine i tri meseca zatvora, posle čega je deportovan u Srbiju. U Beogradu je osuđen na 23 meseca zatvora zbog tuče sa policajcima pred košarkaški meč Crvene zvezde i Partizana 2006. godine. Iz zatvora je izašao u aprilu 2013. godine.

Sve vreme tokom bekstva od utakmice protitiv Albanije, navijači Crvene zvezde su mu pružali podršku grafitima po gradu, kao i parolama i koreografijama na utakmicama.

2024 © - Vesti online