Utorak 10.02.2015.
06:45
Z. M. - J. L. P.

I Amerika odgovorna za azilante sa Kosova

Reuters
Trbuhom za kruhom i auspuhom: Azilanti sa Kosova

- SAD sada imaju zadatak da prihvate izbeglice sa Kosova jer je Amerika duhovni i geostrateški otac te države - istakao je on.

A. Čukić
Milovan Drecun

Na drugoj strani,u Beogradu, predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun nagoveštava da bi masovni odlazak Albanaca mogao da bude zloupotrebljen.

- Albanci uvek, kad god im nešto ne ide u prilog, potežu argumente da zaprete destabilizacijom ili socio-ekonomskim protestima i nestabilnostima da bi dobili ono što hoće, i to uvek može da se zloupotrebljava - rekao je Drecun.

On je naveo da je zaista neuobičajeno da se odjednom desi tako masovan talas migracije, s obzirom na to da je svih ovih godina na Kosovu katastrofalna ekonomska situacija. Drecun je ocenio da bi ova migracija trebalo da bude i opomena međunarodnoj zajednici da bez dogovora Beograda i Prištine ne može da se stabilizuje situacija na Kosovu, niti krene napred i dođe do ekonomskog razvoja.

- Možda je sve to povezano i s najavom formiranja specijalnog suda za zločine koji su počinili pripadnici terorističke OVK 1998. i 1999. godine - nagađa Drecun.

2024 © - Vesti online