Ponedeljak 09.02.2015.
17:38
Beta

Ministar poručio Džomiću: Ovo nije lični obračun

screen shot
Nemaju ništa protiv njega: Džomić

Konjević je podgoričkom radiju "Antena M" kazao da reaguje jer Džomić "agresivnom medijskom kampanjom" pokušava da odluku kojom mu je uskraćen boravak u Crnoj Gori, predstavi kao "lični obračun" ministra s njim.

Ministar je ponovio da je odluka njegovog ministarstva u skladu sa Zakonom o strancima koji ne dozvoljava privremeni boravak osobama koje Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) označava kao opasnost po državne interese.

- Gospodin Dzomić nema spor s MUP-om, niti s ministrom, već sa ANB koja ga označava kao opasnost po nacionalnu bezbednost. Ako Džomić dobije mišljenje ANB da nije smetnja po nacionalnu bezbednost Crne Gore, on će tada dobiti i rešenje o produženju privremenog
boravka, kazao je Konjević podgoričkom radiju.

Sveštenik SPC Velibor Džomić je sinoć napustio Crnu Goru, što mu je naloženo rešenjem Ministarstva unustrašnjih poslova (MUP) koje je tako odlučilo na osnovu procene ANB da Dzomić "predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost" Crne Gore.

Džomić se na rešenje MUP-a žalio Upravnom sudu Crne Gore koji bi odluku o tome trebalo da donese do kraja sedmice.

Spor paroha podgoričkog u vezi njegovog boravka u Crnoj Gori je višegodišnji i on je i ranije pred nadležnim sudom osporavao slična rešenja MUP-a.

Mitropolija crnogorsko-primorska je u više navrata optuživala čelnike Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, kojim rukovode kadrovi Socijaldemokratske partije (SDP), da je njihova odluka o proterivanju tog sveštenika "politička" i usmerena protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Džomiću se zamera političko delovanje: što je bio jedan od organizatora protesta zbog nedavne posete potpredsednika Vlade Kosova Hašima Tačija Podgorici, kao i zbog njegovog učešća u
organizovanju nekih ranijih protesta protiv državne politike Crne Gore.

2024 © - Vesti online