Ponedeljak 09.02.2015.
13:55
Beta

Nikolić od Čepurina traži temeljnu istragu požara u Sibiru

Fonet/D. A.
Nikolić: Da se preispitaju uslovi rada u Rusiji

U razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, Nikolić je zatražio i da se "svuda gde su kao radnici angažovani srpski državljani posveti veća pažnja uslovima rada", saopštio je njegov kabinet.

Predsednik Srbije je istakao da "do ovakve tragedije nije smelo da dođe" i izrazio nadu da će se iz te nesreće "izvući odgovarajuće pouke, kako se tako nešto nikada više ne bi ponovilo".

Nikolić i Čepurin u razgovoru su takođe "izrazili žaljenje zbog poslednjih tragičnih događaja u Ukrajini i istakli želju da se konflikt što pre reši, ako je moguće i na sastanku koji će se
održati ove nedelje".

Čepurin je, dodaje se u saopštenju, zahvalio Nikoliću "na konstruktivnom držanju delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope", uprkos pristiscima.

Parlamentarna skupština SE je 28. januara donela rezoluciju kojom poslanicima iz Rusije suspenduje pravo da glasaju i da budu predstavljeni u glavnim skupštinskim telima. Svih sedam predstavnika Srbije u Parlamentarnoj skupštini SE glasalo je protiv te Rezolucije, koja je usvojena sa 160 glasova za, 42 protiv i 11 uzdržanih.

2024 © - Vesti online