Nedelja 08.02.2015.
15:38
Beta

Džomić: Napustiću Crnu Goru, ali se vraćam

Beta
Velibor Džomić: Vratiću se

Pravni zastupnik Džomića, advokat Zoran Piperović je, takođe, danas rekao da će se njegov klijent u Crnu Goru vratiti još tokom iduće sedmice, čim Upravni sud, kako očekuje, donese odluku kojom će poništiti rešenje policije.

Džomić je, takođe, kazao da očekuje pozitivnu odluku Upravnog suda Crne Gore, na osnovu koje će biti poništeno rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova da on treba da napusti Crnu Goru, jer je, kako je obrazloženo, njegovo delovanje opasno po nacionalnu bezbednost.

Rešenje o prisilnom odlasku Džomića iz Crne Gore doneseno je na osnovu procene Agencije za nacionalnu bezbednost da je njegovo delovanje bezbednosno opasno.

Džomiću se zamera zbog toga što je bio jedan od organizatora protesta zbog nedavne posete potpredsednika Vlade Kosova Hasima Tačija Podgorici, kao i zbog njegovog učešća u organizovanju nekih ranijih protesta protiv državne politike Crne Gore.

Proterivanje Džomića su osudile opozicione stranke Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija, a Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori je taj čin ocenila kao atak na osnovna ljudska prava i kao "nasrtanje" na njeno sveštenstvo od strane državnih organa Crne Gore.

2021 © - Vesti online