Nedelja 08.02.2015.
13:16
B92, Beta, Blic

Požar u Sibiru: Poginulo šest radnika iz Srbije

Reuters
U poažru nastradalo šest radnika iz Srbije (foto ilustracija)

Kako je rečeno agenciji Beta, podaci o poginulima su preliminarni i dobijeni su iz ruskih izvora, a više detalja znaće se kasnije.

- Nađeni su ostaci četiri tela, a za telima dvojice radnika se traga. Na licu mesta je policija i sve druge službe Ruske Federacije. Nažalost, svih šest nastradalih je iz Srbije. Na gradilištu se nalazi i čovek koji je izgubio sina i brata - kaže za list "Blic" izvor sa lica mesta.

Prema navodima lista "Blic", u požaru je izgoreo smeštajni blok sa oko 80 soba, a radi se o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije.

Uzrok i dalje nije utvrđen, ali najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odeću.

Desetine soba su potpuno izgorele, pa su radnici ostali bez ličnih stvari, dokumenata i telefona. Porodice srpskih državljana i dalje pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, a komunikacija Beograda i Jamala dodatno je otežana jer je u ovoj oblasti signal veoma slab.

- Čuo sam da su ljudi iskakali iz kreveta polugoli i bežali napolje. U opštem metežu, zaboravljali su u sobama mobilne telefone. Pokušavam da stupim u kontakt sa kolegama, ali nema odgovora - kaže jedan radnik iz Srbije.

Porodice srpskih državljana i dalje pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, a komunikacija Beograda i Jamala dodatno je otežana jer je u ovoj oblasti signal veoma slab.

Firma "Velestroj" već godinama šalje zavarivače, bravare i radnike sličnih profila na rad u Rusiju. Obim posla je tokom poslednjih meseci znatno manji, usled sankcija nametnutih zbog krize na istoku Ukrajine.

2024 © - Vesti online