Nedelja 08.02.2015.
13:07
Beta

Nema razdora: SAD i Evropa zajedno rade rade za Ukrajinu

Beta/AP/M. S.
EU i SAD su jedinstvene po pitanju Ukrajine: Džon Keri

Keri je na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti naglasio da su SAD i njeni evropski partneri "ujedinjeni" u diplomatskim naporima za rešenje situacije u Ukrajini.
 

- Nema podela, stalno slušam kako neko pokušava da tako nešto izmisli. Ujedinjeni smo i zajedno radimo - rekao je američki državni sekretar.

On je to kazao pošto su SAD počele da razmatraju mogućnost da se u Ukrajinu pošalje oružje, čemu se suprotstavljaju i Nemačka i Francuska, pošto smatraju da sukob u Ukrajini ne treba da se rešava vojnim putem.

- Saglasni smo da ovaj problem neće biti riješen vojnom silom. Ujedinjeni smo u našoj diplomatiji - rekao je Keri.

Rusija, kojoj je Zapad u više navrata uputio oštre kritike jer podržava proruse na istoku Ukrajine, saopštila je da bi slanje oružja u tu zemlju imalo jako loše posledice.

Američki zvaničnici rekli su nedavno da predsednik SAD Barak Obama ponovo razmatra mogućnost slanja oružja u Ukrajinu, uprkos strahovanjima da bi to moglo da dovede do sukoba Vašingtona i Moskve.

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja se u petak u Moskvi sastala sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, trebalo bi sutra da u Vašingtonu razgovara sa Barakom Obamom.

2024 © - Vesti online