Nedelja 08.02.2015.
10:50
Beta

Rim dobija kvart za prostituciju

Reuters/C.H.
Prostitutke dobijaju svoj kvart kako se "ne bi poremetio život Rimljana"

Gradonačelnik Rima Injacio Marino izjavio je da će četvrt za prostituciju biti smeštena u poslovnom kvartu poznatnom kao kvart "EUR", u južnom delu grada.

Gradski odbornici predložili su kvart za prostitucije u poslovnom delu grada kako se ne bi poremetio život Rimljana, jer se nelegalna prostitucija trenutno odvija u 20-ak ulica u kojima žive građani.

Policija će u novom delu grada tolerisati prostituciju ali će prostitutke dobiti do 500 evra kazne ukoliko se otkrije da svoje aktivnost sprovode u drugim delovima Rima.

Jedna Rimljanka nadomak te četvrti rekla je lokalnim medijima da se slaže s tim predlogom kako bi se "okončala noćna mora građana".

- Taj deo grada je već četvrt prostitucije, jer postoje ulice za transvestite, za mlade devojke i za homoseksulce, a mi živimo u tim ulicama. Potrebno nam je mira, jer se te aktivnosti odvijaju 24 sata dnevno - rekla je ona.

Tom predlogu su se suprotivile katoličke organizacije koje smatraju da prostitucija, koja podrazumeva ekploataciju ljudi, ne sme da bude tolerisana.

U Italiji ima između 700.000 i 100.000 prostitutki, od kojih polovinu čine Italijanke a dve trećine rade na ulicama.

Italijanski zakon strogo ne zabranjuje uličnu prostituciju, već prinudnu prostituciju, kao i držanje bordela.

2024 © - Vesti online