Četvrtak 22.04.2010.
10:36
Vestionline

Slovaci odlažu meč zbog vulkana

Danijela Hantuhova

U stručnom štabu Slovaka, međutim, ne očajavaju jer očekuju pomeranje mečeva iz objektivnih okolnosti (avio saobraćaj poremećen zbog erupcije vulkana na Islandu). To bi moglo da znači da će duel plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi A početi nekoliko dana kasnije u odnosu na zakazani termin, 24. april, pa će trajati sve do utorka, kada bi, po pravilima, morao i da se završi.

Ipak, ukoliko se obistini ovaj scenario, to nikako neće odgovarati Jankovićevoj koju sledeće nedelje čeka važan turnir u štutgartu. Pod uslovom da završi meč u utorak, ona bi morala istog dana da stigne u Nemačku, gde bi već dan kasnije ponovo izašla na teren.

"Još nemam informacija iz Međunarodne teniske federacije i ne znam da li planiraju da odlože početak meča za neki drugi dan. Ali, spremni smo i na mogućnost da se duel završi u utorak", rekao je selektor reprezentacije Slovačke Matej Liptak, a prenele "Večernje novosti".

Rivali Srbije još čekaju dolazak Dominike Cibulkove, koja se oporavlja od povrede i nije potvrdila učešće u Fed kupu, dok je u sredu u Beograd iz Kaira preko Bratislave trebalo da stigne i Lenka Viner. Za sada je jedino Magdalena Ribarikova uspela da stigne u Beograd.
 

2024 © - Vesti online